ПЪЛНЕНА КОКОШКА


Продукти: 1 кокошка около 1 кг, кромид лук 50 г (1 глава), растително масло 150 мл (3/4 чаена чаша), ориз 100 г (1/2 чаена чаша), червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), черен пипер, сол, магданоз и джоджен, картофи 750 г (10 бр.), мазнина за пържене.
-->


--> Дреболиите на кокошката се сваряват и се нарязват на ситно. В част от мазнината се задушава до омекване ситно нарязаният лук, а след това се прибавя оризът и червеният пипер. Оризът се залива с бульон и се държи на огъня, докато набъбне. След това се прибавят дреболиите, магданозът и джодженът, нарязани на ситно, черен пипер и сол на вкус. С тази смес се пълни кокошката, предварително осолена отвътре и отвън. Зашива се отворът и напълнената кокошка се слага в тавичка. Залива се с 1/2 чаена чаша топла вода и се пече, като от време на време се полива с отделения в тавичката сос.
Поднася се с пържени картофи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар