РИБЕН КЕБАП В ГЮВЕЧЕТА


Продукти: рибено филе 700 г, растително масло 50 мл (1 кафена чашка), праз лук 0,5 кг (4–5 стръка), червени домати 300 г (4–5 бр.), брашно 20 г (2 супени лъжици), яйца 2 бр., кисело мляко 50 г (1 кафена чашка), магданоз 1/2 връзка, мариновани червени пиперки 5 бр., бяло вино 200 мл (1 чаена чаша), кашкавал 50 г, лимон 1 бр., лютиви пиперки 2–3 бр., няколко зърна черен пипер и сол на вкус.
-->


--> Рибеното филе се нарязва на едри парчета, които се посояват, овалват се в брашното и се изпържват в сгорещената мазнина.
В същата мазнина се запържва леко празът, нарязан на колелца, след което се прибавят нарязаните на дребно домати и мариновани пиперки, виното, черният пипер и ситно нарязаният магданоз. смаста се посолява на вкус и се разпределя в гювечета. Отгоре се слага робата и се залива с разбитите с киселото мляко яйца, а след това се добавя настърганият кашкавал.
Ястието се пече, докато остане почти на мазнина. Поднася се с парченце лимон и лютива пиперка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар