ПЪЛНЕНА ПУЙКА ЗА НОВА ГОДИНА


Продукти: 1 пуйка около 1,5 кг, лук 50 г (1 глава), ориз 200 г (1 чаена чаша), стафиди 100 г (1/2 чаена чаша), растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша), сол и черен пипер.

-->
--> Дреболиите на пуйката се сваряват в подсолена вода и се нарязват на ситно. Лукът, нарязан на ситно, се задушава в част от мазнината до омекване. Прибавят се оризът и дреболиите, заливат се с малко бульон и се варят до полусваряването на ориза. Свалят се от огъня и се смесват със стафидите и черния пипер. Със сместа се пълни пуйката, предварително осолена отвътре и отвън, зашива се, слага се в намазана с мазнина тава, залива се с част от бульона и се пече във фурната, като от време на време се полива с отделения в тавата сос.
Поднася се с гарнитура от задушено и запечено във фурна кисело зеле.

Няма коментари:

Публикуване на коментар