ПИЛЕ С ЛЮТИКА


Продукти: пиле около 1 кг (1 бр.), краве масло 100 г (1/2 чаена чаша), кромид лук 100 г (1–2 глави), червени домати 300 г (3–4 бр.), червени пиперки 100 г (1 бр.), лютиви пиперки 2–3 бр., магданоз, черен пипер и сол на вкус.



--> Пилето се почиства и измива, задушава се до омекване в малко масло и вода, нарязва се на парчета, поръсва се със сол и черен пипер и се запържва в останалото масло.
Пиперките се изпичат, обелват се, изчистват се от семето и се нарязват на малки парченца. Доматите се нарязват на дребно. Лукът се нарязва на ситно и се счуква.
--> Към месото се прибавят последователно лукът, пиперките и доматите, запържват се се леко и се заливат със соса от задушаването на месото. След това ястието се оставя да къкри на тих огън до готовност. Поръсва се с дребно нарязаният магданоз и се поднася.

Няма коментари:

Публикуване на коментар