ДЕСЕРТ ОТ ТИКВА, НАСТЪРГАНА НА РЕНДЕ


Продукти: тиква около 1 кг, яйца 4 бр., брашно 150 г (3/4 чаена чаша), масло 30 г (1/4 пакетче), захар 200 г (1 чаена чаша), мляко 400 мл (2 чаени чаши), канела на прах 1/2 чаена лъжичка.

--> -->

Тиквата се обелва и се настъргва на едро ренде, след което се прибавя към загрятото масло и се задушава до омекване. Поръсва се с брашното, разбърква се и се държи на огъня още няколко минути. Към изстиналата тиква се прибавят захарта, канелата, млякото и яйцата. Сместа се разбърква добре, изсипва се в тавичка, намазана с масло, и се пече на фурна до зачервяване.
При поднасянето десертът може да се поръси с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар