ЗАДУШЕНО ТЕЛЕШКО С ДОМАТИ



--> Продукти: телешко месо от шола 750 г, домати 750 г (7–8 бр.), сланина 50 г, масло 100 г (1/2 чаена чаша), кромид лук 50 г (1 глава), чесън 10–12 скилидки, брашно 10 г (1 супена лужица), червено вино 50 мл (1/2 кафена чаша), черен пипер 4–5 зърна, червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), дафинов лист 1 бр., сол.


--> Месото се пробожда на няколко места с остър нож и в разрезите се поставят парченце сланина и скилидка чесън. Посолява се и се запържва до зачервяване в мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се задушава ситно нарязаният лук, а след това се прибавят последователно брашното, червеният пипер, доматите нарязани на дребно, месото, 1 чаена чаша топла вода, подправките и виното. Ястието се посолява на вкус и се вари на слаб огън до готовност.


ЗАДУШЕНО ТЕЛЕШКО С ДОМАТИ 

Няма коментари:

Публикуване на коментар